Tim Leufkens
Welkom op mijn blog! Mijn naam is Tim Leufkens en op deze site plaats ik teksten die ik heb geschreven en zal gaan schrijven. De teksten gaan vooral over mijn wetenschappelijke interesses zoals slaap, psychologie en neurowetenschappen.

Even kort over mijn achtergrond: Na de middelbare school heb ik eerst een aantal jaren op operatiekamers rondgelopen als operatie-assistent. Daarna ben ik biologische psychologie gaan studeren aan de Universiteit Maastricht. Toen ik in 2005 afstudeerde als neuropsycholoog begon ik aan dezelfde universiteit met mijn promotieonderzoek. Ik heb me vier jaar lang bezig gehouden met onderzoek naar de resteffecten van slaap- en kalmeringsmedicatie op cognitief functioneren en in het bijzonder op rijvaardigheid. Mijn proefschrift verdedigde ik op 9 oktober 2009 en was toen al bezig met een twee-jarige post-doc. In augustus 2011 startte ik als psychologie-docent aan de Fontys Hogescholen, maar na twee weken kreeg ik een bericht van Philips met de vraag of ik bij hun slaaponderzoek wilde gaan doen. Dat wilde ik wel! En dat doe ik nog steeds bij Philips Research in Eindhoven. Behalve slaaponderzoek, doe ik ook onderzoek naar hoe technologie een rol kan spelen in mentale gezondheid. En verder ben ik sinds oktober 2017 onbezoldigd onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De teksten die ik op deze site plaats zijn mijn eigen ideeën, meningen en uitspraken. Ik wil op geen enkele manier de indruk wekken dat ik schrijf voor Philips. Maar ik heb ook in opdracht van Philips een aantal artikelen geschreven. Ik zal mijn best doen om duidelijk aan te geven in welk kader een tekst is geschreven en of dit in opdracht was van een bedrijf of een persoon.

Contact: info@timleufkens.nl